باز هم گرانی در بازار فولاد؛ قیمت میلگرد و دیگر مقاطع گران شد!

قیمت اغلب محصولات فولادی در بازار آزاد در روز شنبه 19 خرداد ماه با رشد همراه بوده است و این در حالی است که قیمت آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه بخش فولاد ثابت مانده و از این رو افزایش 30 درصدی هزینه حمل شمش از درب کارخانه تا واحدهای نورد را می‌توان تنها عامل موثر در رشد قیمت محصولاتی همچون میلگرد و تیرآهن تلقی کرد.

بررسی بازار محصولات فولادی در روز 19 خرداد ماه نشان می‌دهد که بیشتر محصولات نسبت به هفته گذشته با افزایش قیمت همراه بودند. نوسانات نرخ ارز در بازار آزاد در تا حدی نبوده که بتواند قیمت‌ها را در بخش فولاد تحت تاثیر قرار دهد و همچنان نرخ دلار در کانال 59 هزار تومان افت و خیز می‌کند. از این رو افزایش هزینه حمل از 600 تومان به 800 تومان را برای جابه‌جا کردن شمش به واحدهای نورد را مهم‌ترین عامل رشد قیمت میلگرد و تیرآهن دانست. افزایش 30 درصدی هزینه حمل به طور طبیعی هزینه تولید واحدهای نورد را در پی خواهد داشت. همچنین از طرفی طبق روال سال‌های گذشته با سهمیه‌بندی انرژی و آغاز خاموشی‌ها تقاضا در ماه پایانی فصل بهار برای میلگرد و سایر محصولات طویل افزایش می‌یابد و این در حالی است که چهارشنبه گذشته شاهد معاملات 34 درصدی در بازار فیزیکی بورس کالا بودیم.

رشد قیمت‌ مقاطع طویل فولادی ادامه دارد؟
برخی از تصمیم‌ها در راستای کاهش میزان تولید از طرف برخی از واحدهای تولیدی و صنف فعال در حوزه فولاد نیز موجب شده است تا میزان عرضه کاهش یابد و در نتیجه افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار را در پی داشته باشد. همچنین با توجه به روند کار در سال‌های گذشته میزان تقاضا برای محصولات آهنی با آغاز فصل تابستان افزایشی می‌شود و تداوم رشد قیمت محصولات طویل فولادی از هفته‌های پایانی خرداد ماه را می‌توان پیش‌بینی کرد. فضای سیاسی فعلی حاکم بر کشور می‌تواند برنامه صنعت فولاد را برخلاف روال سال‌های گذشته رقم بزند و موجب شود رکود همچنان در این بازار حاکم باشد.

بررسی قیمت آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه همه محصولات فولادی در روز شنبه 19 خرداد ماه نشان می‌دهد که همچنان قیمت این ماده اولیه ثابت بوده و در کانال 12 هزار و 365 تومان به ازای هر کیلوگرم قرار دارد که در پی هفته‌های آتی در پی آغاز سهمیه‌بندی برق میزان تولید آهن اسفنجی کاهشی خواهد شد و افت عرضه، رشد قیمت را در پی خواهد داشت و این موضوع نیز به عنوان یک عامل مهم و موثر در افزایش قیمت محصولات فولادی و مقاطع طویل از ابتدای تیر ماه سال جاری شناخته می‌شود.

بررسی قیمت میلگرد آجدار کارخانه های تولیدکننده میلگرد در روز 19 خرداد ماه نشان می‌دهد که این محصول با افزایش قیمت 0.4 تا 3.1 درصدی همراه بوده است و فقط میلگرد کاشان کاهش قیمت داشته است و میلگرد آجدار شرکت شاهین بناب بدون تغییر قیمت مورد معامله قرار گرفت. وضعیت قیمتی تیرآهن نیز در بازار آزاد به همین شکل بود به طوری که تیرآهن اهواز و یزد بدون تغییر قیمت باقی ماندند و تیرآهن تولید شرکت ذوب آهن با میانگین افزایش 0.3 درصدی در بازار به فروش رسید. این رشد قیمت‌ها نیز تحت تاثیر افزایش 30 درصدی هزینه حمل اتفاق افتاده است.

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *