کاهش 21 درصدی معاملات شمش آهن در بورس کالا

کاهش عرضه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس کالا طی چهار هفته اخیر خبر از شرایط نابسامان این صنعت می‌دهد که با آغاز خاموشی‌ها این وضعیت تشدید خواهد شد.

بازار فولاد و آهن آلات در شرایط نسبتا پایداری قرار گرفته‌اند، نرخ ارز در بازار آزاد به عنوان یک مولفه مهم در قیمت‌گذاری محصولات فولادی نزدیک به سه هفته است که در کانال 59 هزار تومان قرار گرفته و نوسانات محدودی را تجربه کرده است. همچنین در حال حاضر باتوجه به انتخابات سیاست جمهوری و تغییر وزرا، بازار در سکوت به سر می‌برد تا با تعیین اعضای دولت چهاردهم مصوبه‌ها و برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در رابطه با خرید فولاد ارزان از بورس کالا و همچنین قیمت‌گذاری محصولات فولادی مجددا در دستور کار قرار گیرد و برای اجرا آمده شوند. از این رو بازار آزاد محصولات فولادی در آرامش نسبی به سر می‌برند.

بررسی تالار صنعتی بورس کالای امروز 21 خرداد ماه نشان می‌دهد که 135 هزار و 335 تن شمش فولادی در این رینگ عرضه شده است که با تقاضای 290 هزار و 15 تنی مواجه شد و در نهایت 120 هزار و 335 تن شمش با میانگین قیمت موزون 21 هزار و 299 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. مقایسه آمار دو هفته متوالی معاملات شمش در تالار فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه شمش در روز 21 خرداد ماه 28 درصد کاهش داشته است همچنین میزان معاملات شمش طی دو هفته متوالی در بازار صنعتی با افت 21 درصدی همراه بوده است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که برخلاف ثبات قیمتی در بازار آزاد، اما قیمت‌ها در بورس کالا در مسیر افزایش تدریجی قرار گرفته‌اند و از این کاهش آهسته و پیوسته عرضه شمش در رینگ فیزیکی گویای وضعیت نامطلوب این صنعت است.

تشدید آشفتگی بازار فولاد در راه است؟
آشفتگی بازار فولاد در حالی خود را نمایان می‌کند که باتوجه به موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیمایی، صادرات در بدترین حالت ممکن خود قرار دارد و باتوجه به انبارهای پر واحدهای تولیدی میزان عرضه در تالار صنعتی و معدنی بورس کالا از اواسط اردیبهشت ماه در حال کاهش است. این موضوع واحدهای نورد را در تامین مواد اولیه مصرفی با مشکل جدی مواجه خواهد کرد. کاهش عرضه باتوجه به پر بودن انبارها این واهمه را ایجاد می‌کند که در ماه آینده شاید شاهد افزایش قیمت‌ها باشیم تا نوردکاران از خرید شمش سرباز بزنند و با فشار به سازمان‌های تصمیم‌گیرنده، شرایط صادراتی تسهیل شود.

این شرایط در حالی رقم خورده است که هنوز خبری از سهمیه‌بندی برق برای واحدهای احیای مستقیم نیست و پیش‌بینی می‌شود که با آغاز خاموشی‌ها شرایط قیمتی و حجم عرضه با آشفتگی بیشتری مواجه شود.

قیمت میلگرد آجدار در روز دوشنبه 21 خرداد ماه در بازار آزاد در بازه قیمتی 24 هزار تا 26 هزار و 500 به ازای هر کیلوگرم و متناسب با هر واحد تولیدی مورد معامله قرار گرفت و همچنین قیمت تیرآهن نیز در بازار امروز با افت قیمت همراه بود، به طوری که تیرآهن 14 شرکت ذوب آهن تحویل اصفهان با کاهش 3.3 درصدی به قیمت چهار میلیون و 163 هزار تومان به ازای هر شاخه به فروش رسید. تیرآهن سایر کارخانه‌ها نیر کاهش قیمت را به ثبت رساندند.

 

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *